Novo - Popečitelji - "Kroz"!
Kroz
 
Novo - best of CD Ministar! 
CD Ministar Zabit

Novi singl sastava Fitnes!
Ravnoteža

Prvi album grupe Špajz!
Ovaj lift nema vrata

Free download!

VIDEO


  Bum! Popečitelji poklanjaju novi singl!


Popečitelji su ovih dana objavili novi singl pod nazivom “Bum!”. Singl je,  zajedno sa dužom verzijom iste numere, objavljen na njihovoj onlajn etiketi “Druga Stvar” (www.drugastvar.com) i biće dostupan za besplatno preuzimanje za vreme novogodišnjih praznika. Pored duplog singla “Kroz“ objavljenog u maju ove godine, ovo je njihovo drugo izdanje nakon još uvek aktuelnog albuma „Sijalica“ iz 2013 godine.

Numera je snimljena u studiju Trafika, a produkciju je uradio Saša Furunović.  Za novi singl je snimljen i video spot, za koji režiju potpisuju  Mateja Ristić i Saša Furunović, kameru Dragan Vildović, a kao glavni protagonista u spotu se pojavljuje Dalibor Trajković.

Novi singl će biti dostupan za besplatno preuzimanje do 15 januara 2016 godine, a prvi put  nakon objavljivanja  će biti uživo izveden u Požarevcu, na koncertu Popečitelja u klubu KB, 9 januara 2016.

     
Špajz u SKC-u (KG)!
Fitnes u Beogradu i Novom Sadu!


Bend Fitnes će u petak, 06 novembra,  održati koncert u klubu Blue Moon u Beogradu, a 13 novembra ovaj sastav će nastupiti u klubu  CK13 u Novom Sadu. 

Braća Furunović čine stvaralačko i izvođačko jezgro Fitnesa od njegovog nastanka 2003 godine. Od tada je kroz ovaj eksplozivni  instrumentalni rok sastav prošla nekolicina kragujevačkih muzičara i umetnika, a bend danas nastupa kao trojka - Saša i Goran (poznati po svojoj grupi Popečitelji)  i Aleksandar Furunović za bubnjevima. Pored EP-a i albuma "Udarci i varnice" bend na koncertima promoviše poslednji  singl "Ravnoteža" i novu muziku koju će uskoro objaviti na onlajn etiketi “Druga stvar” (drugastvar.com).

Na koncertu u Beogradu muziku će birati DJ Vauvalak (čovek poznatiji kao bubnjar Popečitelja, a od skoro i Discipline Kičme i Svemiraca). Početak beogradskog nastupa je najavljen za 22:00 a cena karte iznosi 250 dinara.
 
Na koncertu u Novom Sadu Fitnesu će podršku pružiti novosadski sastav Saigon Express. Početak ovog događaja je najavljen za 22:00, a cena karte iznosi 300 dinara.

 (Grupa Saigon Express svira autorsku muziku kao i obrade alternativnih novosadskih bendova (Tukša pauk oblak, Žiks, Boye). Momčilo Šotra Šole je pevač, basista i tekstopisac Saigona. Bubnjar i štampar Marko Marić, gitara glas i stas Olga Hotomski, gitarista i paraglajdista Nikola Vukša, glas ritmika i vajarka Slađana Babić. Misija Saigon Express-a je da probudi uspavana osećanja u svima nama!)


 


Popečitelji u Gun Club-u!


POPEČITELJI će 23. oktobra održati koncert u beogradskom Gun Club-u. Ovi neumorni svirači i borci za ljudska prava na slobodu instrumentalnog izražavanja ovih dana promovišu novi dupli singl „Kroz“ koji je objavljen na njihovoj onlajn etiketi ,,Druga Stvar“ (www.drugastvar.com).

,,Drago nam je da Gun Club ponovo radi, tu smo imali nekoliko sjajnih koncerata. Nakon zatvaranja Akademije ovaj klub je preuzeo jedan deo beogradske anderground tradicije koja je postojala na tom mestu, što je za pohvalu. Računamo na publiku koja voli klupske koncerte u ovom vremenu instant festivala“, izjavio je Saša Furunović.

Na ovom koncertu će se kraćim nastupom beogradskoj publici predstaviti i kragujevački sastav Шпајz, čija su izdanja takođe objavljena na etiketi ,,Druga Stvar”.

Ulaznice će od srede, 14. oktobra, biti dostupne po pretprodajnoj ceni od 300 dinara na svim GIGS TIX i Eventim Serbia prodajnim mestima, kao i u kafeu Sikarica.

Na dan koncerta, na ulazu u Gun Club, ulaznice će koštati 500 dinara.

Novi dupli singl i spot grupe Popečitelji!


Novi dupli singl i spot grupe Popečitelji

Autentični instrumentalni trio Popečitelji je ovih dana objavio singl “Kroz”, zajedno sa alternativnim snimkom iste numere. Ove dve pesme su u formi besplatnog download-а dostupne na njihovoj onlajn etiketi Druga stvar. 

Bend je objavio i spot za numeru “Kroz“ za koji video produkciju potpisuje Saša Furunović, gitarista Popečitelja.

Ovo su prve numere koje su Popečitelji snimili i objavili nakon njihovog trećeg albuma “Sijalica” iz 2013 godine.

Popečitelji će u junu održati koncerte u Zagrebu (11.06. Vintage Industrial Bar) i Vršcu (27.06. Dom omladine).
"Druga Stvar Šou" održan i u Nišu!
Pogledajte video...


24 aprila 2015 je održan prvi "Druga Stvar Šou" u Nišu, u klubu Feedback. Ovom prilikom su nastupili Popečitelji, a niškoj publici su se predstavili i kragujevački Špajz i domaće snage Tevarbulebra. Pogledajte kratku reportažu sa ovog događaja...Popečitelji i Špajz na prvom Druga Stvar Šou-u u Kragujevačkom Domu Omladine

U petak, 20-og marta, će se održati prvi Druga stvar šou u Kragujevcu na kome će nastupiti  poznati eksplozivni trio Popečitelji i kragujevački sastav Špajz sa svojom verzijom žestokog instrumentalnog roka sa ovih prostora - bendovi čija je muzika predstavljena i dostupna na onlajn etiketi Druga stvar.  Pored njihovih energičnih nastupa za odabir muzike će biti zadužen DJ Acid, a publika će biti u prilici da na koncertu kupi Cd-ove i majice po promotivnim cenama.  Karte za ovaj događaj se u pretprodaji ( Dom omladine i Retro Kafe) mogu nabaviti po ceni od 300 dinara, dok će se na ulazu prodavati po ceni od 400 dinara. Početak je najavljen za 21:00.  Sledeći DS Šou će se održati u Nišu u klubu Feedback,  24 aprila. Ovom prilikom najavljujemo i koncerte Popečitelja u Leskovcu (klub Venus, 27 mart) i Vranju (klub Libero, 28 mart), grupe Špajz u Beogradu ( Blue Moon, 24 mart) i grupe Fitnes u Požarevcu (KB Klub, 3 april).
"U slučaju opasnosti razbiti sistem"

Prvi singl (dve numere) kragujevačkog sastava Špajz je od sada dostupan putem Druge stvari. Ove dve numere su prvo zvanično izdanje Špajza koje je prethodilo njihovom prvom albumu i koji takođe možete pronaći na našem sajtu. Numere su snimljene 2012 godine u studiju Trafika, a producirao ih je Saša Furunović.
Novo - best of CD Ministar!

CD Ministar je DJ i producentski alijas Saše Furunovića (Popečitelji, Fitnes). CD Ministar godinama nastupa kao DJ i ujedno producira i stvara muziku u sopstvenoj režiji. Izdanje pod nazivom Zabit predstavlja svojevrsni "best of" muzike koju CD Ministar stvara još od 2001. Numere su producirane i snimljene u njegovim kućnim studijima Furuna House i Trafika, a većinu živih instrumenata je odsvirao CD Ministar. 
Pod ovim imenom se prvi put pojavljuje 2003 godine nastupajući sa beogradskom kantauricom Bo. Kombinacija akustične gitare i elektronskih bitova i semplova sa njenog prvog albuma, koji je producirao Koja (Disciplin A Kitchme) izvođena je uživo uz njegovu pomoć i tada Bojana, Koja i Saša smišljaju ovaj pseudonim koji Saša i dalje koristi kada je reč o DJ i producentskim izletima.
CD Ministar ZabitFitnes i Metak za zlikovca 1 januara u Kragujevcu 

Kragujevački sastav Fitnes i beograđani Metak za zlikovca nastupiće 1 januara u kragujevačkom Domu Omladine, na događaju pod nazivom Drugi doček, u organizaciji Druge stvari i Doma Omladine. Muziku pre i posle koncerata biraju CD Ministar i DJ Acid, a cena karte je u pretprodaji 300, a na ulazu 400 dinara, a početak je najavljen u 21:00.

Novi spot grupe Fitnes za pesmu ,,Ravnoteža”


Kragujevački sastav Fitnes, off projekat grupe Popečitelji, trio koji čine braća Saša, Goran i Aleksandar Furunović, snimio je spot za novi singl, pesmu ,,Ravnoteža” (Odličan hrčak, Druga stvar, 2014).

,,Ravnoteža” je snimljena u kragujevačkom studiju ,,Trafika”, spot potpisuje Saša Furunović, a novom pesmom grupa Fitnes najavljuje drugi album na kojem već uveliko rade.

,,Sastav Fitnes je od samog nastanka uspeo da oblikuje jedinstveni izraz u odnosu na Popečitelje i ljudi to prepoznaju, uprkos tome što je u pitanju slična ekipa i instrumentalni rock. Osnova pesme ,,Ravnoteža“ usnimljena je u trenutku nastajanja, na probi, i tema odiše upravo tom svežinom i neposrednošću“, kazao je Saša Furunović povodom objavljivanja novog singla.

Instrumentalni rock sastav Fitnes postoji od 2003. godine i predstavlja slobodnu adaptaciju muzičkih ideja braće Furunović. EP ,,Udarci i varnice“ objavili su 2011. godine, a godinu dana kasnije izašao je i hvaljeni dugosvirajući album istog naziva.Prvi album grupe Špajz


ŠPAJZ je nastao u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona; u pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fjužna i džeza), a neke pesme zazvuče i kao odlična filmska muzika (npr. Ovaj lift nema vrata, po kojoj njihov prvi album i nosi naziv).


Popečitelji vam predstavljaju "Drugu stvar"


Nazvana po njihovoj pesmi sa albuma Horizonti, Druga stvar (www.drugastvar.com) će za početak promovisati uporedne projekte članova benda (Fitnes, CD Ministar...), dosadašnja izdanja Popečitelja i druge radove nastale u studiju Trafika. Pored onlajn reizdanja svih albuma sastava Popečitelji i Fitnes na Drugoj stvari se kao prvi novitet pojavljuje i prvi album kragujevačkog sastava Špajz. Sva izdanja su dostupna za preslušavanje i digitalno preuzimanje na sajtu Druge stvari a ubrzo će se na ovoj etiketi pojaviti još noviteta.
“Druga stvar je nastala iz potrebe da zauzmemo jedan prostor na internetu na kome ćemo na pravi način prezentovati muziku kojom se bavimo, kako u matičnom bendu tako i u drugim autorskim izdanjima. Sa druge strane želeli smo da pružimo mogućnost ljudima da sve te stvari pronađu okupljene na jednom mestu i da, oni koji to žele, imaju priliku da direktno pruže podršku autorima time što će kupiti ova onlajn izdanja. Druga stvar je otvorena i za sve bendove i “projekte” koji mogu da se uklope u to “nešto“ što će ova etiketa predstavljati.“ (Saša Furunović)
Albumi Popečitelja su na internetu dostupni i u izdanju Odličnog Hrčka, putem svih značajnijih muzičkih portala (Deezer, ITunes...).    Popečitelji u Novom Sadu
i Kragujevcu

Popečitelji će 24 oktobra nastupiti u Novom Sadu (CK13), a 1 novembra u Kragujevcu (Dom omladine). Koncertima pod nazivom “Ko radi? Deset godina posle!“ Popečitelji ove godine obeležavaju deset godina od objavljivanja albuma "Ko radi?". Na ovim nastupima, kojima su prethodili koncerti u Beogradu, Nišu i Zaječaru, Popečitelji će pored svih numera sa tog albuma, svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Na novosadskom koncertu će se kao specijalni gost pojaviti i poznati novosadski underground trudbenik Ilija Vlaisavljević Bebec (Boye, Obojeni Program…).  a na koncertu u Kragujevcu će to biti Saša Vujić - Vuja (KBO!)
http://ck13.org/event/popecitelji-deset-godina-od-albuma-ko-radiFree download

 Popečitelji ove godine obeležavaju 10 godina od objavljivanja prvog albuma „Ko radi?“. Ovom prilikom bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera „ Kvarcna“ je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu “Ko radi“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005 godine u Varšavi, u studiju Silentio Records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj.


      

Popečitelji...Špajz


...www.odlicanhrcak.com


https://sites.google.com/site/drugastvarrecords/home/TRANSPARENT%20PPNS%20150x67.png


www.popecitelji.com